Η επιχείρηση "ΟΠΤΙΚΑ ΣΤΑΥΡΟΥ" δημιουργήθηκε το έτος 1935 από τον παππού μας, Νικόλαο Σταύρου, σ΄ένα μικρό μαγαζί στην οδό Τσώρτσιλ (Σταδίου) 20 , στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενασχόλησή του στον κλάδο της οπτικής ξεκίνησε το 1924, ενώ είχε διατελέσει και πρόεδρος του συλλόγου των υπαλλήλων οπτικών καταστημάτων και μετέπειτα της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών.

about-us-1.jpeg

Όταν το 1951 πέθανε, τα ηνία της επιχείρησης ανέλαβε η γιαγιά μας Αναστασία Σταύρου έως το 1970.

Το έτος 1962 ξεκίνησε τη δραστηριότητά του ο πατέρας μας, Βασίλειος Σταύρου, και το 1968 αποκτά τον τίτλο "προσωπικής ικανότητας οπτικού". Έχοντας μεγάλη αγάπη και μεράκι για το επάγγελμα, βάζει στόχο την εφαρμογή φακών επαφής. Έτσι μετά από πολύμηνη εκπαίδευση κι εξειδίκευση στους σκληρούς και μαλακούς φακούς επαφής, καταλαμβάνει την Πιστοποίηση Εφαρμογής Φακών Επαφής. Το 1974 ανοίγει ειδικό τμήμα, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τους μαλακούς φακούς επαφής, γνωστοποιώντας τους στο ευρύ κοινό.

Σήμερα εμείς (3η γενιά), Αναστασία Σταύρου, απόφοιτος οπτικής του Bradford College Ophthalmic Dispensing with Management και Μαρία Σταύρου, απόφοιτος αισθητικής ΤΕΙ Αθηνών και προσωπολογίας, συνεχίζουμε την επιχείρηση επί της οδού Ακαδημίας 15, στο Κολωνάκι. 

navigation